• Νικήτη Χαλκιδικής, 63088

Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Παρόλο που το κοτόπουλο αποτελεί ένα ελαφρύ και λιγότερο γευστικό είδος κρέατος,

η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί έναν τρόπο για να δώσετε ιδιαίτερη νοστιμιά στο στήθος κοτόπουλου.

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40΄.
Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Υλικά συνταγής

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρέσκοτριμενο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο γιαούρτι με 2% λιπαρά

Για το σερβίρισμα : βρασμένο ρύζι

 

Mερίδες: 2

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά

 

Share Post

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το ζητούμενο από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής είναι η σταθερή, ελεγχόμενη και, κυρίως,
διατηρήσιμη προσέγγιση του ιδανικού βάρους κι όχι η βιαστική και προσωρινή απώλεια μερικών κιλών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα(*)
Παρακαλούμε εισάγετε όνομα.

Email(*)
Παρακαλούμε εισάγετε email.

Τηλέφωνο(*)
Παρακαλούμε εισάγετε τηλέφωνο.

Μήνυμα(*)
Παρακαλούμε εισάγετε μήνυμα.

Invalid Input

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣDouble Down
  • Map Marker

    Νικήτη / Χαλκιδική

  • Email

    info@diaitologos-koura.gr

  • Phone

    23750 22846