• Νικήτη Χαλκιδικής, 63088

Ξηροί καρποί και μείωση διαβήτη τύπου 2

Μεγάλη έρευνα του Harvard, η οποία συμπεριέλαβε 83.818 γυναίκες, ηλικίας από 34 έως 59 ετών έδειξε, ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα χαρακτηριστικά της διατροφής των γυναικών αυτών, καθώς επίσης και άλλους παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση διαβήτη, όπως ο δείκτης μάζας σώματος, το οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, το κάπνισμα, η σωματική άσκηση καθώς και η συνολική ποσότητα θερμίδων που λάμβαναν καθημερινά.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όσες γυναίκες κατανάλωναν 28 γραμμάρια ξηρούς καρπούς για πέντε ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, είχαν μειωμένο κίνδυνο κατά 27% να παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2.
Οι γυναίκες που κατανάλωναν 28 γραμμάρια ξηρούς καρπούς από 1 έως 4 φορές την εβδομάδα, είχαν 16% λιγότερο κίνδυνο για διαβήτη σε σύγκριση με αυτές που δεν έτρωγαν λιγότερη ποσότητα των καρπών αυτών.
Επιπρόσθετα, βρήκαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 100 ή και περισσότερα γραμμάρια φιστικοβούτυρου την εβδομάδα, είχαν 21% μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη.

Η διαπίστωση αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη ωστόσο, οι επιστήμονες τόνισαν ότι χρειάζεται προσοχή επειδή οι ξηροί καρποί και το φιστικοβούτυρο περιέχουν πολλές θερμίδες. Γι αυτό καλό θα είναι όσοι τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς να μειώνουν την κατανάλωση άλλων τροφίμων με ψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες όπως είναι το άσπρο ψωμί, τα αλλαντικά και τα έτοιμα φαγητά.

Share Post
Το ζητούμενο από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής είναι η σταθερή, ελεγχόμενη και, κυρίως,
διατηρήσιμη προσέγγιση του ιδανικού βάρους κι όχι η βιαστική και προσωρινή απώλεια μερικών κιλών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα(*)
Παρακαλούμε εισάγετε όνομα.

Email(*)
Παρακαλούμε εισάγετε email.

Τηλέφωνο(*)
Παρακαλούμε εισάγετε τηλέφωνο.

Μήνυμα(*)
Παρακαλούμε εισάγετε μήνυμα.

Invalid Input

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣDouble Down
  • Map Marker

    Νικήτη / Χαλκιδική

  • Email

    info@diaitologos-koura.gr

  • Phone

    23750 22846