• Νικήτη Χαλκιδικής, 63088

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Κούρα Τριανταφυλλιά

biografiko 2

Η Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Κούρα Τριανταφυλλιά γεννήθηκε στη Νικητή Χαλκιδικής και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ανώτατου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) το 2010 με Λίαν καλώς. Έχει εργαστεί ως διατροφολόγος στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης σε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε εκτός των άλλων κυρίως με την διατροφική παρακολούθηση αθλητών του μπασκετ ομάδας Θεσσαλονίκης, στη προετοιμασία- αγώνες, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις στο τομέα της αθλητικής διατροφής. Εκπόνησε και παρουσίασε πτυχιακή εργασία με θέμα: Ανάπτυξη ερωτηματολογίου γενικών γνώσεων διατροφής για τον ενήλικο πληθυσμό.

Την περίοδο 2010- 2011 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στους χώρους αδυνατίσματος γνωστού διαιτολογικου κέντρου της Θεσσαλονίκης ως διαιτολόγος – διατροφολόγος από όπου αποκόμισε εμπειρίες για την σύνταξη- ανάλυση διαιτολογίων σε φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις.

Μετέπειτα συνεργάστηκε με ιδιώτη παθολόγο- υπερτασιολόγο, αναλαμβάνοντας τη διατροφή παθολογικών καταστάσεων όπως σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή πίεση, λιπιδαιμιές, γαστρεντερολογικά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια, αναπνευστική ανεπάρκεια, νεοπλασματικές ασθένειες κ.α ενώ την ίδια περίοδο παρακολουθούσε περιστατικά σαν εξωτερικός συνεγράτης στο διαβητολογικό και το καρδιολογικό τμήμα στο Γενικό νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Θεσσαλονίκης αποκτώντας σημαντική εμπειρία πάνω στη κλινική διατροφή.

Εξειδικεύτηκε στις διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία αποκτώντας μεταπτυχιακή εκπαίδευση Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Το Πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία του National Centre for Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας και τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συλλόγου ψυχολόγων (British Psychological Society)
Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και ημερίδες σε θέματα διατροφής , υγείας και άσκησης. Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας Διατροφή, μέλος της ελληνικής εταιρείας παχυσαρκίας ενώ παράλληλα από το 2012 διατηρεί το δικό της προσωπικό γραφείο στη Νικητή Χαλκιδική.

Τέλος πραγματοποιεί ομιλίες σε δημοτικά σχολεία και σε αθλητικές ομάδες σε θέματα διατροφής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Share Post
Το ζητούμενο από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής είναι η σταθερή, ελεγχόμενη και, κυρίως,
διατηρήσιμη προσέγγιση του ιδανικού βάρους κι όχι η βιαστική και προσωρινή απώλεια μερικών κιλών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα(*)
Παρακαλούμε εισάγετε όνομα.

Email(*)
Παρακαλούμε εισάγετε email.

Τηλέφωνο(*)
Παρακαλούμε εισάγετε τηλέφωνο.

Μήνυμα(*)
Παρακαλούμε εισάγετε μήνυμα.

Invalid Input

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣDouble Down
  • Map Marker

    Νικήτη / Χαλκιδική

  • Email

    info@diaitologos-koura.gr

  • Phone

    23750 22846